Rusya'nın IŞİD çağrısına Bağdat'tan olumlu yanıt

Moskova, Irak'ta bulunan IŞİD terör örgütüne karşı da hava operasyonu düzenleyebileceklerini açıkladı. Bu teklife Irak Başbakanı Haydar El İbadi’den, “Memnuniyet duyarız” yanıtı geldi. Barzani yönetimi ise ABD ile birlikte olduğunu yineledi. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver “Rusya'nın tutumunun dışındayız, ABD'yle birlikteyiz” diye konuştu.

Rusya'nın IŞİD çağrısına Bağdat'tan olumlu yanıt

Rusya’nın Suriye’deki IŞİD hedeflerine yaptığı operasyonlar Ortadoğu’daki dengeleri değiştirdi. Rusya’nın Irak’ta da IŞİD hedeflerini vurabiliriz” çağrısına Bağdat’tan da olumlu yanıt geldi.

Rusya'nın çağrısı Dışişleri Bakanlığı’nın yeni tehditlerden sorumlu yetkilisi İlya Rogaçev'den geldi. Rogaçev Bağdat’dan bir talep gelmesi hâlinde Irak’ta da IŞİD’e hava operasyonları düzenleyebileceklerini söyledi.

Çağrıya Bağdat’tan yanıt geldi. Irak Başbakanı Haydar El İbadi Rusya’nın ülkelerinde IŞİD’e karşı hava operasyonu düzenlemesinden memnuniyet duyacaklarını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan İbadi "Tekliflere açığız" dedi.

Rusya’nın düzenlediği hava operasyonları Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nde de yankı buldu. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar ABD’yle öncülüğünde kurulan koalisyonun öncü güçlerinden olduğunu söyledi. Yaver “Rusya, Suriye, Irak ve İran tarafından kurulan IŞİD’e karşı koalisyonun dışındayız” dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya ırak