MGK toplantısı sona erdi

Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Amerika’ya PYD mesajı verildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki zirvenin ardından yapılan açıklamada isim vermeden Amerika’nın PYD’ye zırhlı araç vermesi eleştirildi, “Terör örgütlerine silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine zemin hazırladığı belirtilmiştir” denildi

MGK toplantısı sona erdi

PYD’ye destek veren Amerika’ya tepki gösterildi, terörle mücadelede kararlılık mesajı verildi.

2017 yılının ilk Mili Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Başkanlığında yaklaşık 8 saat sürdü.

Beştepe Sarayı’nda yapılan zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada Amerika’nın PYD’nin kontrolündeki Suriye Demokratik Güçleri’ne zırhlı araç vermesi eleştirildi.

ABD’YE PYD MESAJI

Terör örgütlerinin muhatap olarak kabul edilip, bu örgütlere çeşitli usullerle silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine ve yayılmasına zemin hazırladığı belirtilmiştir.

8 maddelik bildiride teröre karşı kararlılık mesajı verildi, asimetrik saldırı vurgusu yapıldı.

ASİMETRİK SALDIRI

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu asimetrik saldırılara karşı, yurt içinde ve yurt dışında gereken her türlü tedbirin alınması konusundaki kararlılığımız teyit edilmiştir.

2016 yılındaki terör olaylarının değerlendirildiği belirtilen açıklamaya göre zirvede Suriye’de çatışan taraflar arasında yapılan Astana görüşmeleri de ele alındı.

Kıbrıs müzakerelerinin de masaya yatırıldığı toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin menfaatlerinin korunması için atılacak adımlar değerlendirildi.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millî Güvenlik Kurulu MGK toplantısı sona erdi