Bakanlık'tan katliam onayı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bozcaada için hazırlanan imar planını onayladı. Adanın yüzde 90'ı imara açıldı. Yeni plana göre "bağevi" adı altında "villa", "tarımsal fabrika" adı altında da 2 katlı fabrikalar yapılabilecek. Ekolojik güzellikleriyle ilgi çeken Akvaryum Koyu'na da "Turizm tesisi" adı altında konut yapımının önü açılacak.

Bakanlık'tan katliam onayı

Türkiye'nin Doğal sit alanlarından olan ve güzellikleriyle ilgi çeken Bozcaada, imara açılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bozcaada'nın imara açılmasıyla ilgili ilk adımı 25 Mart 2013'te atmıştı. Ancak plan ada halkının engeline takıldı.

İtirazlar üzerine bakanlık, adaya heyet gönderdi. Bakanlık, incelemelerini tamamlayan heyetin hazırladığı rapor doğrultusunda planda bazı değişikler yaptı. Yeni plan 25 Aralık 2013'te onaylandı ve askıya çıkarıldı.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre yeni planda, adanın yüzde 90’ı imara açılıyor. Tarımsal alanlara "bağevi ve tarımsal fabrika" adı altında imar izni verilecek. Planda yapılacak olan bağevlerinin özellikleri belirtilmediği için bu arazilerde bağevi adı altında villalar inşa edilebilecek. Adadaki 5000 metrekare ve üzerindeki tarımsal arazilerde "tarımsal fabrika" adı altında 2 katlı fabrikalar yapılabilecek.

Adanın Güney kıyılarında da konut ve turizm tesisi alanı adı altında inşaat yapılabilecek. 3'üncü dereceden doğal sit alanı olan Akvaryum Koyu'na da konut yapımının önü açılmış olacak.

ulusalkanal.com.tr