''Erdoğan'ın açıklaması bizde infial yarattı, bu hainliktir''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Lozan'ı bize zafer diye yutturdular" sözlerine CHP ve MHP milletvekillerinden de tepkiler geldi. Lozan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temeli olduğunu vurgulayan CHP'den "Erdoğan, Cumhuriyete saldırmıştır" değerlendirmesi geldi. MHP de, Erdoğan'ın açıklamalarını "Hainlik" olarak yorumladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Lozan Anlaşması'yla ilgili yaptığı açıklamaya tepkiler büyüyor. CHP ve MHP milletvekillerinden sert açıklamalar geldi.

Erdoğan'ın toplumu ayrıştırdığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Lozan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temelidir. Cumhurbaşkanı bu sözleriyle aslında Cumhuriyete saldırmıştır" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da Lozan'ın çağdaş Cumhuriyetin temelinin atıldığı anlaşma olduğunu hatırlattı.

Bir açıklama da MHP grubundan geldi. Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Açıklama bizde infial yarattı. Bu hainliktir" değerlendirmesi yaptı.

Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasına da yanıt verdi, AKP hükümetleri döneminde Yunanistan'ın işgal ettiği adalara dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr