'Tarihte darbeye teşebbüsten yargılanan ilk taraftar grubuyuz'

Haziran eylemleri nedeniyle Çarşı grubu liderlerine müebbet hapis istemiyle açılan davada ilginç deliller öne sürüldü. Bir taraftarın en olağan malzemesi olan meşale suç delili sayıldı. Eylemler sırasında binlerce kişinin edindiği gaz maskesi ve deniz gözlüğü de deliller arasında yer aldı. Taraftarlar bugün Beşiktaş çarşısındaydı. İddialara tek tek yanıt verildi.

Haziran ayaklanmasının en önemli unsurlarından biri olan Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı liderleri hakkında hazırlanan iddianamede ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Müebbet hapis istenen davada, iddianameye konulan suç delilleri şaşkınlık yarattı. Taraftarların kullandığı meşale "hükümeti yıkma teşebbüsünün" suç delili sayıldı. Deliller arasında deniz gözlüğü ve gaz maskesi de yer aldı.

En önemli iddia ise, Çarşı grubu liderlerinden Cem Yakışkan'ın eylemleri 25 bin Lira karşılığında kışkırtması oldu.

Çarşı grubu Beşiktaş çarşısında iddialara tek tek yanıt verdi. Açıklamayı Çarşı grubunun avukatı Mehmet Derviş Yıldız yaptı.

Suçlamaları reddeden Çarşı Grubu, polis şiddetine dikkat çekti.

Avukat Mehmet Derviş Yıldız delillerin yetersiz olduğunu söyledi.

Yıldız, "eylemler karşılığında 25 bin lira aldılar" iddiasını da çürüten bir açıklama yaptı.

İddia bir polis memurunun telefon konuşmasına dayanıyordu. Avukat Yıldız, o polis memurunu saptadıklarını ve şaibeli bir isim olduğunu vurguladı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianame Beşiktaş çarşısından da büyük tepki aldı.

Yurttaşlar çarşıyı sindirme girişimlerine izin vermeyeceklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr