KKTC, Güney Kıbrıs’ı yalanladı

Güney Kıbrıs yönetimini lideri Nikos Anastasiadis'in "mülkiyet, nüfus ve özgürlük gibi konularda anlaştık" açıklamasına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yanıt gecikmedi. KKTC, Anastasiadis'i "sahte algı yaratmakla" suçladı. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü, Rum lider Anastasiadis’in, "tarafların üzerinde henüz uzlaşma sağlamadığı konularda da uzlaşı varmış gibi izlenim yaratmaya çalışmasını" doğru bulmadığını açıkladı.

KKTC, Güney Kıbrıs’ı yalanladı

Kıbrıs sorunun çözümü için masaya oturan Güney Kıbrıs yönetimi, bir çok konuda anlaşma sağlandığını açıkladı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yanıt gecikmedi. KKTC, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'i sahte algı yaratmakla suçladı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis görüşmeler ile ilgili yaptığı açıklamada, mülkiyet konusunun üçte ikisini hallettiklerini, özgürlükle ilgili 4 anlaşma yaptıklarını ve nüfus oranında uzlaştıklarını söylemişti.

Anastasiadis'in açıklamalarına KKTC'den jet yanıt geldi. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü, Rum lider Anastasiadis’in, "tarafların üzerinde henüz uzlaşma sağlamadığı konularda da uzlaşı varmış gibi izlenim yaratmaya çalışmasını" doğru bulmadığını açıkladı.

Sözcü Barış Burcu, yaptığı yazılı açıklamada, "Rum tarafında Mayıs'taki parlamento seçimlerine yönelik propaganda çalışmalarının, dostane uyarılarına rağmen müzakere sürecini sarsıntıya uğratacak şekilde devam ettiğini" belirtti.

Burcu, "Ne yazık ki bunun böyle olmadığı görülmektedir. Rum lider Nikos Anastasiadis tarafların üzerinde henüz uzlaşma sağlamadığı konularda da ortak uzlaşı varmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışmıştır. Bu doğru değildir. Kaldı ki taraflar ortak uzlaşıya vardıkları konuları usulen birlikte açıklamak durumundadırlar." dedi.

ulusalkanal.com.tr