Doğu Perinçek: Referandumda dostane mücadele yürüteceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal özel yayınında soruları yanıtladı. Referandum sürecini değerlendiren Perinçek, "16 Nisan'dan sonra da dünya dönmeye devam edecek" dedi. Vatan savaşında aynı safta yer alan güçlerin referandum sürecinde yumruk yumruğa gelmesinin tehlikelerine dikkat çekti.

Doğu Perinçek: Referandumda dostane mücadele yürüteceğiz

Vatan Partisi Genel BaşkanıDoğu Perinçek, referandum oylaması için tansiyonu yükselten açıklamaların sakıncalarını anlattı. AKP, MHP ve CHP yöneticilerine seslenen Perinçek, "Vatan savaşı stratejisiyle bu 2 aylık halk oylaması arasındaki stratejiyi doğru çözümlemek lazım. Esas strateji nedir vatan savaşı. Vatan savaşında dostumuz olanlarla halk oylamasında karşı karşıya geleceğiz ve dostana bir mücadele yürüteceğiz" dedi

REFENRANDUM STRATEJİSİ

Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan ve Gazeteci Kerem Çalışkan'ın sorularını yanıtladı. Partisinin referandum stratejisini anlattı.

"Güçlü Hayır" için AKP ve MHP tabanına seslenilmesi gerektiğini belirten Perinçek, "Güçlü hayır için AKP ve MHP tabanında yükselen vatanseverlerle birleşeceğiz ve onları ikna edeceğiz. Bugün AKP'nin tabanı da MHP'nin tabanı da yurtsever insanlar. Hepsi Mehmetçiği destekliyor. Bu getirilen sistem teröre karşı barış ihtiyacına cevap vermez. Bu sistem ülkede huzuru temin etmez. Ve ekonomik çözüm getirilmez" ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ DE BU ÜLKEYE LAZIM"

Vatan Partisi lideri, bu dönemde tansiyonun yükseltilmemesi gerektiğini belirtti. "Referandum stratejisi kısa ancak vatan savaşı stratejisi uzun" dedi. Perinçek "Devlet Bahçeli de vatan savaşını da destekliyor. Yani ben tartışacağım diye 'o bölücü falan' saçma sapan şeyler söylemem. Hepsi lazım Türkiye'ye onu da söyleyeyim" şeklinde konuştu.

PERİNÇEK, KARS'A GİDİYOR

Perinçek programda Karslı yurttaşları da 18 Şubat'ta yapılacak kurultaya davet etti.

Vatan Partisi Kars İl Kurultayı Cumartesi günü saat 10.30'da Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak.

Doğu Perinçek referandum vatan partisi genel başkanı