VGM ortaöğretim burs başvurusu nasıl yapılır? 2022 Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğretim burs başvuruları ne zaman?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvuruları başladı.Öğrenciler, burs başvurularını gerçekleştirebilecek.Peki, 2022 yükseköğretim VGM burs başvurusu ne zaman başlayacak ve ortaöğretim burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM ortaöğretim burs başvurusu nasıl yapılır? 2022 Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğretim burs başvuruları ne zaman?

Ortaöğretim VGM burs başvurusu başladı.Veliler ve öğrenciler gözlerini

Ortaöğretim başvurularıa hemen ardından ise yükseköğretim başvurularına çevrilecek. Peki, hangi başvuru ne zaman başlayacak, burs desteği ne kadar olacak?

YÜKSEKÖĞRETİM VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN OLACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, burs başvuruları ile ilgili merakla beklenen açıklama yapıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü her yıl belirli tarihler arasında yükseköğrenim bursu ve ortaöğrenim bursu başvuruları için talepleri alıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı takvime göre; ortaöğrenim burs başvuruları 15 Ekim 2021 tarihinde, yükseköğrenim burs başvuruları ise 01 Kasım 2021'de başlayacak.

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, kurumun resmi internet adresi olan "burs.vgm.gov.tr" adresinden burs başvurusunu yapabilecek. TC kimlik no, ad, soyad, baba adı ve doğum tarihi gibi bilgiler istenilen bilgiler arasında. Ardından adaylar kılavuzu doldurarak başvurularını tamamlayacaklar.

AYLIK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu yıl burs alacak öğrencilerin aylık ne kadar ücret alacağı bilgisini de açıkladı. 2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapan kurum ortaöğrenim eğitim yardımı olarak aylık 100,00 TL, yükseköğrenim burs yardımı olarak da aylık 400,00 TL ödeme yapacak. Bu ücret yabancı uyruklu öğrenciler için aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

Vakıflar genel müdürlüğü burs başvuruları bursluluk sınavı sonuçları burs veren vakıflar burs başvuruları ne zaman burs e devlet