Adana merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu: Üst düzey isimler dahil çok sayıda gözaltı var

Yurt genelinde Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmaları sürüyor. Adana merkezli 8 ilde, 3'ü emniyet müdürü 27 emniyet mensubu gözaltına alındı. Bursa'da, yakalanan 13 avukat, adliyeye sevk edilirken, Kayseri'de 13 akademisyen tutuklandı

Adana merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu: Üst düzey isimler dahil çok sayıda gözaltı var

Adana merkezli 8 ilde FETÖ üyesi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda daha önce görevden ihraç edilen 27 emniyet mensubu gözaltına alındı. Bu isimlerden 3'ünün emniyet müdürü olduğu öğrenildi.

Balıkesir'deki FETÖ operasyonunda ise 7 avukat ile onlardan sorumlu olduğu iddia edilen bir esnaf yakalandı. Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edildi. Soruşturmayla ilgili 3 avukat daha aranıyor.

Bursa'da ise gözaltına alınan 13 avukatın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Avukatlar, adliyeye sevk edildi. Operasyonda adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Zanlılardan bazılarının "ByLock" kullandığı ve Fethullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdıkları tespit edildi.

Örgütün akademik yapılanmasına yönelik soruşturmalar da devam ediyor. Kayseri'de "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 13 akademisyen tutuklandı. İki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

adana fetö pdy gözaltı emniyet müdürü