F Tipi örgüt evine baskın

Edirne'de F tipi örgüte bağlı 5 eve polis operasyon düzenledi. 16 yaşındaki bir çocuğun bonzai içerek ölmesine ilişkin soruşturma kapsamında yapılan baskında 20 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 4'ü 'terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandasını yapmak' suçundan savcılığa sevk edildi. 16 kişi ise serbest bırakıldı.

F Tipi örgüt evine baskın

Edirne'nin Keşan ilçesinde F tipi yapıya bağlı 5 eve baskın yapıldı.

Keşan ilçesinde Pazartesi akşamı 16 yaşındaki Kerem K. bonzai içtikten sonra ölmüştü. Kerem K.'nin ölümü üzerine 4 ev arkadaşı gözaltına alındı.

4 kişinin sorgusunda evin Fethullançı Terör Örgütü ile bağlantılı olabileceğine dair bilgi ve belgelere ulaşıldı.

Soruşturmada, ilçede Fethullahçı Terör Örgütü'ne ait 5 ev daha bulunduğu tespit edildi. Mahkeme kararı üzerine evlere baskın yapıldı.

Baskınlarda evlerde kalan 20 kişi gözaltına alındı. Evlerdeki bilgisayar, flaş bellek, bazı defter ve kitaplara el konuldu.

20 zanlı Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı. Cemaat içerisinde 'Ağabey' olarak tanımlanan 4 kişi, terör örgütü üyeliği ve örgüt propogandası yapmak" suçlarından savcılığa sevk edildi. Zanlıların ifadelerin "Biz bu evlerde kalıyoruz. Kamplara katılıyoruz. Kira paramız ya da harçlığımız yetmediği zaman ağabeylerimiz tamamlıyor. Biz onları kod adlarıyla tanıyoruz. Gerçek isimlerini bilmiyoruz" dedikleri öğrenildi.