Davutoğlu’nun ziyareti sonrası İran basınında dikkat çeken haber

Başbakan Davutoğlu'nun resmi ziyaretinin ardından İran basınında dikkat çeken bir haber yer aldı. Haberde Davutoğlu'nun Ruhani ile başbaşa yaptığı görüşmede "Suriye’deki ateşkesi desteklediklerini" söylediği belirtildi.

Davutoğlu’nun ziyareti sonrası İran basınında dikkat çeken haber

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretin ardından İran basınında dikkat çeken bir haber yer aldı.

Haberi yayınlayan İran Daily Gazetesi oldu. Resmi kaynaklara dayandırılan haberde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede Suriye'deki ateşkesin de gündeme geldiği kaydedildi.

Görüşmede her iki ülkenin de Suriye’deki ateşkesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını desteklediği ifadeleri yer aldı.

Gazete haberinde Ruhani’nin “Savaşın sona erdirilmesi ve yerlerinden olan insanlara yardım sağlanması konusunda iki ülke arasında görüş ayrılığı yok” ifadelerine de yer verildi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, iki ülkenin İslam dünyasının birliği yolunda önemli ve yapıcı adımlar atabileceğini ve bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasında etkili rol üstlenebileceklerini de belirtti.

Ruhani, İran ve Türkiye başka ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi konusunda hiç bir anlaşmazlığın bulunmadığını, birlikte bölgesel sorunların çözümü yönünde adım atabileceklerini, ikili ilişkilerin gelişmesi yolunda hiç bir engel bulunmadığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye iran suriye Ahmet Davutoğlu ateşkes hasan Ruhani