AKP'den CHP'ye yanıt ve flaş Büyükçekmece kararı: Bugün bir başvuruda daha bulunacağız

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, "Faik Öztrak'ı (CHP Sözcüsü) yardırgıyorum, yalan konuşuyorlar.. Kendilerini dürüstlüğe davet ediyorum. Kamuoyunu yanlış algılarla lütfen meşgul etmesinler. Doğru olsunlar dürüst olsunlar diyorum. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinler." dedi. Özel, "Büyükçekmece'ye ilişkin müracaatımızı geri çekmemiz mümkün değil hatta bugün bir başvuruda daha bulunacağız" şeklinde konuştu

AKP'den CHP'ye yanıt ve flaş Büyükçekmece kararı: Bugün bir başvuruda daha bulunacağız

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada CHP'nin açıklamalarına yanıt vererek, "Müracaatımızı geri çekme gibi bir şey söz konusu değil. Müracaatımız YSK'nın gündeminde bulunmakta. Sadece görüşme takviminde bir değişiklik olmuştu. B. Çekmece'ye ilişkin müracaatımızı geri çekmemiz mümkün değil hatta bugün bir başvuruda daha bulunacağız. Dosyanın birleştirilmesi talep edilecek. Böyle bir şeyi Faik Öztrak'ı (CHP Sözcüsü) yardırgadığımı, yalan konuştuklarını.. Kendilerini dürüstlüğe davet ediyorum. Kamuoyunu yanlış algılarla lütfen meşgul etmesinler. Doğru olsunlar dürüst olsunlar diyorum.Kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinler." dedi.

CHP'nin kamuoyunu yanıltmak istediğini öne süren Özel, "CHP, kamuyounu ciddi şekilde yanıltmanın peşinde. Ama bizim resmi verilere, YSK'nın kendisine sormuş olsalardı, 'Böyle bir geri çekme var mı?' diye oradan edinebilecekleri bir bilgiyi, hatta orada kendi temsilcileri var, onlara sormuş olsalardı bunu böyle bir geri çekme olayının olmadığını sadece gündemdeki tarihinin değiştiğini öğrenebilecekken, ortaya hiç olmayan bir olayı atmanın gündemi değiştirmek ya da başka ne anlama gelebilir?" ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece'deki durum hakkında da konuşan Özel, "Orada belediye tarafından müteaahitlere 50 seçmen 100 seçmen getir diyerek böyle bir baskı kurulup onların hiç konuk olmayan yerde seçmenlerin olduğu belirlendi. Bunu sistemden kontrol etmek de zor. Bir yere seçmen nakledilebilir, gelebilir, gidebilir ancak olmayan bir binaya varmış gibi gösterip, mesken olmayan yerlere başka yerlerden seçmenin taşınması organize işle yapılmıştır. Organize işin de soruşturmasının neticesi savcılık soruşturması ile netleşecek. Buna yargı karar verecektir. YSK'nın buna kayıtsız kalmaması ve yapılan bu usulsüzlük ve yanlışların üzerine giderek ortada bir sahtekarlık varsa bunu onaylamaması gerekiyor. YSK'yı çok duyarlı olmaya davet ediyor ve duyarlı olacağından da eminiz." şeklinde konuştu.

ulusal.com.tr

chp AKP büyükçekmece istanbul seçim sonuçları