Amy Pascal görevi bırakıyor

ABD tarihinin en büyük hacker saldırılarından birine uğrayan Sony Pictures'ın eş başkanı Amy Pascal, görevinden ayrılma kararı aldı. Pascal Mayıs'ta görevini bırakacak.

Amy Pascal görevi bırakıyor

"The Interview" yani Röportaj filmi ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni kızdıran ABD'li Sony Pictures şirketin eş başkanı Amy Pascal, Mayıs ayında görevden ayrılacak.

"The Interview" filminin senaryosunun ortaya çıkmasının ardından geçen Kasım ayında yaşanan Hacer saldırısı ile Pascal'ın yazışmaları yayınlandı. Pascal'ın e-posta yazışmalarında, aralarında Angelina Jolie ve Leonardo DiCaprio'nun da bulunduğu birçok Hollywood yıldızını kötülediği, hatta haklarında hakarete varan ifadeler kullandığı ortaya çıktı

Yazışmalarda, ABD Başkanı Barack Obama'nın 'siyah temalı' filmleri tercih etmesini de eleştiren Pascal, ırkçılıkla da suçlanmıştı.

ABD, “Guardians of Peace” yani Barış Muhafızları adlı hacker grubunun üstlendiği saldırıdan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni sorumlu tutmuştu. Kore yönetimi saldırıyı "haklı bulduklarını" ifade etmiş ancak üstlenmemişti.

ulusalkanal.com.tr

abd Sony Pictures Amy Pascal