AİHM zaferi İsviçre'de de geniş yankı buldu! "Kanunu yeniden düzenlemekten başka bir yol yok"

AİHM zaferi İsviçre'de de geniş yankılandı. İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu kararı iki millet arasındaki diyalogun sağlamlaştırılması için olumlu bir adım olarak değerlendirdi. İsviçre Halk Partisi karardan memnun.

AİHM zaferi İsviçre'de de geniş yankı buldu! "Kanunu yeniden düzenlemekten başka bir yol yok"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek-İsviçre davasında verdiği karar İsviçre'de de geniş yankı buldu.

İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu, yazılı bir açıklamayla kararı değerlendirdi. Açıklamada, kararın Türk ve Ermeni milletleri arasındaki diyoluğun sağlamlaştırılması için olumlu bir adım olduğu belirtildi.

İsviçre Halk Partisi de karardan memnun. İsviçre Halk Partisi Meclis Üyesi Avukat Yves Nidegger, "İsviçre'nin Ceza Kanunu'nun 261'inci maddesini yeniden düzenlemekten başka bir yolu yoktur" dedi.

France TV'ye konusan Paris Batı Üniversitesi'nda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Uzmanı olarak görev yapan Nicolas Hervieu "Şiddet, nefret veya hoşgörüsüzlük gibi kışkırtma durumlarında istisnalar vardır fakat bu Türk siyasetçide bu durumlar yoktur" dedi.

Nicolas Hervieu, "Kararla birlikte gördük ki zaten İsviçre'nin inkarı yasaklayan bir yasayı haklı çıkarmak için Ermeni soykırımı ile yeterince güçlü tarihsel bağı yok" ifadesini kullandı.

Rusya'da yayın yapan Russia Today gazetesi de konuyla ilgili haberinde "Demokratik toplumlarda Perinçek'i bir cezaya çarptırmaya gereklilik duyulmaz." ifadelerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

# aihm zaferi