1 Kasım seçimleri öncesi ABD'den sandık uyarısı geldi

1 Kasım seçimleri öncesi ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass'tan uyarı geldi. Bass "Her iki ülkenin başkentinde bu seçimle ilgili hem büyük bir ilgi hem de bazı endişeler var” dedi.

1 Kasım seçimleri öncesi ABD'den sandık uyarısı geldi

1 Kasım öncesi farklı kesimlerden seçimlerle ilgili uyarılar geliyor. O isimlerden biri ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass oldu.

Bazı il ve ilçelerde seçim sandıklarının taşınması yöntemininin uygulanmak istenmesi Washington’da Amerikan-Türk Konseyi ATC’nin yıllık konferansında da gündeme geldi.

Seçimler konusunda Washington’ın kaygılar taşıdığını belirten John Bass, Türkiye’ye sandık güvenliği uyarısında bulundu.

“Seçim günü oy vereceklerin sandığa gitmek için kendilerini güvende hissetmelerinin zorunlu olduğunu" belirten Bass "PKK ve Türkiye’deki başka hiç kimsenin seçmenler için güvenli bir ortamı engelleyecek çaba içine girmemesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

John Baas "Her iki ülkenin başkentinde bu seçimle ilgili hem büyük bir ilgi hem de bazı endişeler var” ifadelerini de kullandı.

Avrupa ve Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT’in 1 Kasım Seçimlerinde Türkiye’ye bir parlamenter grubu gönderecek. 18 kişilik gözlemci grubunun 4 Ekim’den itibaren çalışmaya başlaması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr