17 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yasadışı dinleme operasyonları kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık 8 şüpheli için de adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

17 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

F tipi örgüte yönelik yasa dışı dinleme operasyonunda, savcılık 17 kişinin tutuklanmasını talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheli de Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 8 şüpheli için adli kontrol uygulaması talep edilirken 17 şüphelinin tutuklanması istendi.

Emniyette susma hakkını kullanan 7 kişinin ifadesi Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay tarafından alındı. Savcılık emniyette ifade veren 18 kişinin işlemlerini de dosya üzerinden tamamladı.

Tutuklanması talep edilen şüpheliler mahkemeye "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamaları ile sevk edildi.

Ankara merkezli yasa dinlemelere operasyonunda 34 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 16 ilde 25 kişi gözaltına alınmıştı. Firari durumda olan 9 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yasa dışı dinleme