Peşmerge'yi TSK eğitiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ta 4 farklı noktada Peşmerge'ye eğitim veriyor. Peşmerge, IŞİD'e karşı mücadelede Türk askerinin verdiği eğitimle başarı sağlıyor. Askeri kaynaklara göre, bugüne kadar aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu 2 bin 500 Peşmerge eğitildi.

Peşmerge'yi TSK eğitiyor

Muharebe, El Yapımı Patlayıcı ile mücadele, Tanksavar, ağır makineli tüfek, havan, topçuluk, ileri gözetleyicilik ve İlk yardım eğitimi. Tüsk Silahlı Kuvvetleri, Irak'taki 4 farklı bölgede Peşmerge'ye eğitim veriyor.

Askeri kaynaklardan ediniler bilgilere göre, Sincar'da IŞİD'e yönelik operasyonlara da Mehmetçik'in eğittiği Peşmergeler katıldı. TSK'nın eğitimi sayesinde Peşmerge Sincar'da başarı sağladı.

Peşmerge Komutanı Tümgeneral Karaman Kemal Ömer, Türk askerlerinde aldıkları eğitim sayesinde Sincar operasyonunda daha az zayiat verdiklerini belirtti.

Kemal Ömer, ilerleyen dönemlerde de Türk Komutanların kendilerine eğitim vermeye devam etmesini talep ettiklerini ifade etti.

Eğitimlerini tamamlayan üst düzey birlik komutanlarından biri de Sincar operasyonunda yaşanan bir olayı aktardı. Peşmerge komutanı, Türk askerinden eğitim alan bir Peşmerge'nin IŞİD'e ait bir aracı tek atımla vurduğunu bu nedenle de ödüllendirildiğini belirtti.

Peşmerge komutanı, ödüllendirilen Peşmerge'nin "eğitimini nerede aldın" sorusuna "Tabi ki Türkler tarafından eğitildim" yanıtını verdiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

tsk eğitim peşmerge