83 kişinin beraati kesinleşti

Poyrazköy kumpasında 83 kişi hakkında verilen beraat kararları kesinleşti. Daha önce Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı beraat kararlarına itiraz etmeyeceğini açıklamıştı. Davanın müştekileri de itiraz etmeyince beraatler kesinleşmiş oldu. Dava avukatlarından Hüseyin Ersöz, "Beraatlerin kesinleşmesiyle, hukuksuzlukları yapanlardan hesap sorma zamanı geldi" dedi.

83 kişinin beraati kesinleşti

Türk silahlı Kuvvetleri'ne kurulan kumpasın en önemli ayaklarından biri olan Poyrazköy davasında beraat kararları kesinleşti.

İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 83 kişi hakkında verdiği beraat kararına, Başsavcılık gibi müştekiler de itiraz etmedi.

Poyrazköy davası, 2008 yılında Poyrazköy'deki dağlık arazide mühimmat bulunduğu iddiasıyla başlatılmıştı. Bu dava ile SAT Komandoları tutuklandı. Ardından Kafes Eylemi Planı ve Amirallere suikast iddiasıyla genç teğmenler, ÇYDD ve ÇEV yöneticileri davaya dahil edildi.

83 kişinin yarılandığı, 5 yıldan fazla süren davada, en önemli delilin sahte olduğu Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasının ardından TÜBİTAK raporuyla tescillendi.

Davanın devredildiği İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi 2 Ekim'de 83 sanığın tamamı hakkında beraat kararı verdi. Gerekçeli kararda tüm dosyanın sahte delillerle oluşturulduğu belirtildi. Sahtecilikte sorumluluğu bulunanlar hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Mahkemenin bu kararına, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmedi. Gözler son olarak davanın müştekilerine çevrilmişti.

Müşteki olan AGOS gazetesi ve Dilek Bozkaya da beraat kararına itiraz etmedi. Böylece beraat kararları kesinleşti.

Gelişmeyi Ulusal Kanal'a değerlendiren dava avukatı Hüseyin Ersöz, "Poyrazköy davası sahteciliklerin pervasızca hayata geçirildiği bir yargılama süreciydi. Beraatlerin kesinleşmesiyle, hukuksuzlukları yapanlardan hesap sorma zamanı geldi" dedi. Savcılıklara ve HSYK'ya yaptıkları şikayetleri hatırlatan Ersöz, "Bundan sonra, kumpası kuranların yargılandığı mahkemelerde müşteki olarak yerimizi alacağız" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr