Almanya'da Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi

Salgın önlemleri Avrupa’yı karıştı… İspanya, İtalya ve Çekya’nın ardından Almanya’da da binlerce kişi, Kovid19 kısıtlamalarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Başkent Berlin’deki gösterilere polis müdahale etti, onlarca kişi gözaltına alındı.

Almanya'da Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi

Koronavirüssalgınında vaka ve ölümlerin en yüksek seviyelere ulaştığı Avrupa’da, kısıtlamalara karşı sokak eylemleri de yayılıyor.

İspanya, İtalya, Fransa ve Çekya’nın ardından son olarak Almanya’da korona virüsü önlemleri halkı sokaklara döktü.

835 bin aktif vakanın bulunduğu ülkede binlerce kişi, başkent Berlin'de, sosyal mesafe ve maske kurallarını hiçe sayarak eylem yaptı.

Ellerindeki pankartlar ve sloganlarla temel haklarının suistimal edildiğini savunan eylemciler, polis sert müdahalesiyle karşılaştı.

Federal Meclis binasına yürümek isteyen göstericilere karşı polis, tazyikli su ve biber gazı kullandı. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Alman hükümeti, salgınla mücadele kapsamında Enfeksiyon Koruma Yasası'nın sertleştirilmesi yeni önlemleri için bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Protestocular ise tasarının kabul edilmesi halinde demokrasinin askıya alınacağını ve diktatörlük için yolun açılacağını savunuyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs meclis almanya fransa salgın çekya alman hükümeti