İşte CHP-Cemaatin köşk adayı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi sona yaklaşırken, Köşk'e kimin çıkacağı sorusuna ilginç yanıtlar gelmeye başladı. CHP ve cemaatin ortak adayının Meclis Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener olduğu öğrenildi. Akşener, Fethullahçı örgütlenmenin özellikle Emniyet ve bürokrasi içinde yuvalanmasının önünü açan isim olarak biliniyor.

İşte CHP-Cemaatin köşk adayı!

CHP ve Gülen cemaatinin Meclis Başkanvekili MHP'li Meral Akşener'i Köşk'e çıkarmak için anlaştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 8 Eylül 2013'te "CHP'nin adayı kadın olacak. Bu isim bizim partimizin içinden değil" ifadesini kullandı. Aydınlık Gazetesi, Kılıçdaroğlu ve dar ekibinin Akşener ismi üzerinde anlaştığı ve bu bilginin gizli tutulduğunu yazdı.

Akşener'in adı Amerikan politikalarına yön veren isimlerden Morton Abramowitz ve Ankara Eski Büyükelçisi Eric Edelman'ın yerel seçimler ile ilgili raporuna da yansıdı. Raporda, Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olarak sunuldu. CHP ve MHP'yi Abdullah Gül'e karşı birleştirebileceği belirtilerek, Akşener'in siyasi kimliğine ve geçmişine vurgu yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Temmuz 2011'deki İstanbul ziyaretinde önce Kemal Kılıçdaroğlu, ardından da Meral Akşener ile görüşmüştü. Yarım saatlik görüşmeye, ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon da katılmıştı.

Tansu Çiller'in İçişleri Bakanlığı'nı yapan Akşener, Emniyet ve bürokraside Fethullahçı örgütlenmenin önünü açmasıyla tanınıyor. Akşener'in adı, Fethullahçıların Deniz Kuvvetleri'ndeki casusluk skandalına karışmıştı. Akşener, cemaatin yayın organlarının da ilgi odağı... AKP'nin dershane düzenlemesine karşı çıktı. Fethullahçılar'ın Türkçe Olimpiyatları'na katılarak Gülen'i övdü. Cemaat’in en etkili kalemlerinden Mümtazer Türköne ile yakın mesai içinde.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanlığı cemaat chp meral akşener