MGK'da F Tipi vurgusu!

2014 yılının son Milli Güvenlik Kurulu toplantısından F tipi ile mücadele kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılan ve 6,5 saat süren toplantının sonuç bildirgesinde "paralel devlet yapılanmasıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği" vurgulandı.

MGK'da F Tipi vurgusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ak Saray'da yapılan yılın son Milli Güvenlik Kurulu 6,5 saat sürdü.

Atatürk portesine yer verilmeyen salonda yapılan toplantıda, halkın huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylarla alınan önlemler görüşüldü. Ana başlıklar F tipi yapılanma, açılım süreci, bölge ülkelerdeki olaylar, göç ve uyuşturucu ile mücadele oldu.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

"Paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele hakkında kurul'a bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır"

Suriye'de devam eden çatışma ortamıyla muhaliflerin durumunun da görüşüldüğü toplantıda, Avrupa'daki ırkçı ve İslam düşmanı hareketlerin kaygı verici olduğu belirtildi.

Sonuç bildirgesinde; "İsrail'in İslam dininin kutsal mekânlarına yönelik saldırıları ve insan hakları ihlalleri şiddetle kınanmış; Filistin Devletinin tanınması yolunda uluslararası alanda kaydedilen gelişmeler memnuniyetle karşılanmıştır" ifadelerine de yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

MGK ak saray