Binlerce yurttaş şehitleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Şırnak'ta ve Van'da PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlarda şehit olan 2 asker ve 2 polis bugün son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce yurttaş şehitleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Binlerce yurttaş şehitleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı

İstanbul, Malatya, Hatay, Diyarbakır...

Türkiye, Van'da ve Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan 2 polis ve 2 askerini son yolculuğuna uğurladı.

Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Önder Ertaş için İstanbul'da tören düzenlendi. Eyüp Sultan Cami'deki törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. 40 yaşındaki Ertaş'ın cenazesi önce helallik için Eseneler'deki baba evine götürüldü ardından Edirnekapı Polis Şehitliği'ne defnedildi.

Mahalle sakinleri ve komşuları da acı gününde şehit ailesini yalnız bırakmadı. Şehidin baba evinin bulunduğu mahalle Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin 4 yaşındaki oğlu Yekta babasını oyuncaklarıyla uğurladı.

Sur'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Özel Haret Polisi, Buhara Ağçelik memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Ağçelik'e ilk tören görev yaptığı Diyarbakır'da düzenlendi. Düzenlenen törenin ardından Ağçelik memleketi Malatya'ya gönderildi.

Malatya'da şehit Ağçelik'in cenazesini binlerce yurttaş karşıladı. Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törenin ardından şehit polis Buhari Ağçelik son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız Diyarbakır'da defnedildi.

Yine aynı bölgedeki operasyonlarda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış, Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kıldış'ın ilk durağı babaevi oldu. Babaevinde alınan helalliğin ardında, Kırıkhan ilçesine götürüldü.

Burada düzenlenen törenin ardından şehit Kıldış, Kırıkhan şehitliğine defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

binlerce yurttaş