“Savaşa hazırlanıyoruz“

Ukrayna krizine 16 saat süren Minsk zirvesinde çözüm bulundu derken, Ukrayna hükümeti savaş çanlarını bir kez daha çaldı. Batı yanlısı hükümetin Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadym Prystaiko, ülkesinin tam anlamıyla bir savaşa hazırlandığını belirtti. Prystaiko, Kanada'dan kendilerine silah yardımında bulunmasını istedi.

“Savaşa hazırlanıyoruz“

1 yıldan uzun bir süredir devam eden Ukrayna'daki iç karışıklığa 16 saat süren Minsk zirvesinde çözüm arandı. Kriz aşıldı derken batı yanlısı Ukrayna hükümeti bir kez daha savaş çanlarını çaldı.

Bu kez açıklama Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadym Prystaiko'dan geldi. Ülkesinin komple bir savaşa hazırlandığını belirten Bakan yardımcısı Kanada'dan kendilerine silah yardımında bulunmasını istedi.

Tek istedikleri şeyin silah ve askeri eğitim olduğunu ifade eden Prystaiko, Minsk'te sağlanan ateşkesin işe yaramadığını savundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e "asla güvenilemeyeceğini" iddia eden Vadym Prystaiko, 'Kimseyi korkutmak istemeyiz ama Rusya ile tam bir savaşa hazırlanıyoruz" dedi.

Ülkesinin sanayi üretiminin yüzde 20'sini kaybettiğini ve altyapının harap olduğunu belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı, Batı ülkelerinden mali yardımları artırmalarını istedi.

ulusalkanal.com.tr