Bakanlık tahrifat mı yaptı?

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı İstanbul için riskli alanları haritasını çıkardı. Aynı çalışmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yaptı. İki harita birbirine uyuşmama oranı yüzde 73. Bakanlığın "riskli alan" ilan ettiği yerlerin şehrin merkezinde, konut değeri yüksek olan bölgeler olması dikkat çekiyor.

Bakanlık tahrifat mı yaptı?

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansıİstanbul için riskli alanları haritasını çıkardı. Çıkarılan harita, aynı çalışmayı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın haritasından yüzde 73 farklı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye’de 6.5 milyondan fazla evin yenilenmesi için başlatılan "Kentsel Dönüşüm" çalışmalarında bazı bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "riskli alanlar" ilan edildi. Ancak bakanlığın "riskli alan" dediği bölgeleri inşaat firmaları mesken tuttu.

İnşaat firmalarında projelerinde vergi ve harçlarda muaf tutulma ayrıcalığı tanındı. KDV yüzde 18 yerine yüzde 1 olarak belirlendi. Böylece firmaların karlılık oranı da arttı.

Ancak bakanlığı riskli alan demesine rağmen firmaların hücum ettiği o bölgeler, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'ın hazırladığı haritaya göre, büyük bir risk taşımıyordu.

ulusalkanal.com.tr

istanbul hürriyet çevre ve şehircilik bakanlığı Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı