Çocuklarını okutmak için çalışırken patron oldu
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, çocuklarını okutmak için tarlalarda ırgatlık yaparak başladığı iş hayatına pazarlarda bazlama satarak devam eden Güldane Arslan, şimdi istihdam sağlayan iş yerinin sahibi oldu.
Biri üniversitede, biri lisede diğeri de ortaokulda öğrenim gören 3 çocuğu bulunan 38 yaşındaki Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin düzenli bir işte çalışmaması ve maaşının az olması nedeniyle çocuklarının eğitim giderlerini karşılayabilmek için ilk zamanlar eşinden habersiz tarlada ırgat olarak çalışmaya başladığını söyledi.
Bir gün çalışmaya gittiği tarla sahibinin kendisine işi gerektiği gibi yapamadığını söylemesi üzerine ırgat olarak çalışmayı bıraktığını ifade eden Arslan, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Parkı'nın önünde bazlama satan yaşlı bir kadın görünce, kendisinin de bazlama yaparak satabileceğini düşünüp bu işi yapmaya başladığını anlattı.
Arslan, yaklaşık 10 yıldır bazlama yapıp satarak hem aile bütçesine katkı sağladığını hem de çocuklarını en iyi şekilde okuttuğunu ifade etti.
Çocukken öğrendiği hamur işleri, artık para kazandırıyor
Çocukken annesinden öğrendiği bazlama, gözleme, tandır böreği ve eriştenin kendisine meslek olduğunu anlatan Arslan, şöyle konuştu:
"İlk önce bazlamalarım hazır oldu ve el arabasıyla çarşıya satmaya götürdüm. Hem utanarak hem de çekinerek tezgahı açtım ve 10-15 dakikada bazlamalarımın hepsi satıldı. Heveslendim ve daha fazla üretmeye başladım. Bazlamalarımı 9 yıl boyunca küçük bir tandırda yapmaya devam ettim. Daha sonra da üretim yerinin daha iyi ve daha hijyenik olması için iş yeri açmaya karar verdim. Şu an 3-4 kişiyle çalışmaya devam ediyorum."
Arslan, işlerini biraz daha geliştirmek için bayramdan sonra erişte, mantı, tandır böreği gibi ürünleri de üretip satmayı düşündüğünü dile getirerek, "3 çocuğum var. Kızım üniversitede okuyor, oğlum liseye, diğeri de ortaokula gidiyor. Her sabah 'Halka hizmet, Hak'ka hizmettir' diyerek işime başlıyorum. Ben ilkokul mezunuyum. Okumayı çok istemiştim ama maddi yetersizliklerden dolayı ailem okula gönderemedi. Bu yüzden çocuklarıma çok destek oluyorum." ifadelerini kullandı.
Eşinden destek
Eşiyle gurur duyduğunu söyleyen Nuri Arslan (45) ise ilk önceleri eşinin çalışmasını istemediğini daha sonra azmi karşısında duramadığını belirtti.
İşlerinin çok iyi olduğunu ve özellikle ramazan nedeniyle talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini dile getiren Nuri Arslan, "Bazlama işine eşim başladı. İlk önceleri ben istemiyordum ama sonradan eşim devam edince ben de kendisine yardımcı olmaya başladım. Eşimin sayesinde bu seviyeye geldik. 3 çocuğumuz var, buradan elde edilen gelirle çocuklarımızı okutuyoruz." diye konuştu.
AA