İran'da sınırları kaldıran festival

İran bu yıl 35’incisi düzenlenen Uluslarası Fecr Film Festivaline ev sahipliği yapıyor. 90’ı aşkın ülkenin katıldığı festivalde Ulusal Kanal’a konuşan İran sinemasının ünlü oyuncuları, sinemanın yakınlaştırıcı gücüne dikkat çekti.

Son yıllarda Oscar törenlerinde aldığı ödüllerle sanat dünyasının dikkatini üzerine çeken İran, bu yıl 35. Uluslarası Fecr Film Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

90’ın üzerinde ülkeden 350 konuğun katıldığı festivalde Türkiye 6 film ile temsil ediliyor.

Başkent Tahran’ın Çarşu sinemalarında yapılan festivalde Ulusal Kanal’a konuşan İran sinemasının önemli isimleri sanatın birleştirici gücüne vurgu yaptı.

90’ın üzerinde ülke filminin beyaz perdeye yansıtıldığı festivalin düzenleyicisi Rıza Mirkerimi ise festivalde Türk Filmlerinin gördüğü ilgiye dikkat çekti.

Festivalin "Uluslararası Yarışma" bölümünde "uzun metraj" kategorisinde Kıvanç Sezer imzalı "Babamın Kanatları" adlı filmi, "kısa metraj" kategorisinde ise M. Abdülgafur Şahin'in "Sevmekten" adlı filmi yer alıyor.

Yönetmen ve senarist Zeki Demirkubuz'un jüri üyeleri arasında bulunduğu "Doğu Panoraması" bölümünde ise "Rauf" ile kısa film "Güney Kutbu" yarışacak.

Yarışma dışı gösterimlerde ise "Yeşil Ekran" ve"Kalandar Soğuğu", "Belgesel Gösterimleri"nde ise "Kedi" isimli filmler sinemaseverlerle buluşacak. Festival, 28 Nisan'da sona erecek.

HABER/KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

iran ulusal kanal