Milli fırkateyn için yerli güç birliği

MİLGEM Projesi'nin devamındaki İ sınıfı firkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, yerlilik oranıyla dikkat çekiyor. Geminin 2023’te Deniz Kuvvetleri’nde olması planlanıyor.

Milli fırkateyn için yerli güç birliği

İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, önceki gemilerden daha yüksek yerlilik oranıyla Türk Deniz Kuvvetlerine kazandırılacak.

İ Sınıfı Fırkateyn için yerli firmalarla projeye başlandı. Sistem tedariki yapılan 80 civarındaki alt yüklenicinin üçte ikisi yerli, üçte biri yabancı firmalardan oluşuyor.

Yerli tedarikçiler, geminin silah ve yardımcı makine sistemleri ile gemide yaşam için gerekli platform tedariklerini sağlıyor.

İ sınıfı fırkateynlerde yerlilik oranının en az yüzde 75 olması hedefleniyor. Bu fırkateyni Ada sınıfı korvetlerden ayıran temel özellik, silah sistemlerinde yapılan donanım değişikliği oldu. İstanbul'un hâlihazırda blok inşaları ve birleştirmeleri devam ediyor.

Geminin Ocak 2021'de denize indirilmesi öngörülüyor. Eylül 2023'te ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

ulusal.com.tr

istanbul deniz kuvvetleri MİLGEM Projesi