Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Başbakan YardımcısıNuman Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bunların amacı sadece Türkiye'nin yönetimini değiştirmek değil, bunların amacı bu yönetim değişikliğiyle birlikte Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek, arkasından da Türkiye'yi yabancı işgale hazır hale getirmekti." dedi.

Kurtulmuş, ayrıca, "Bu terör saldırılarıyla, bu FETÖ denilen terör örgütüyle, meczup ve sapkın bir dini inanışa sahip olan bu adam ve etrafındaki çeteyle Türkiye'yi durduramayanlar, şimdi PKK terörüyle ve başka terör örgütleriyle Türkiye'yi durdurmaya çalışacaklar. Hiçbirisinin gücü yetmeyecektir, bunların arkasındaki aklın da gücü yetmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "66 yıllık çok partili siyasi hayatında 5 kere darbelerle kesilmiş olan Türkiye demokrasisi, en az 7-8 kere başarısız darbe teşebbüsleriyle yolu kesilmeye çalışılmış olan Türkiye demokrasisi ve bu demokrasiye sahip çıkan Türk halkı, bütün dostlarından, Türkiye'ye dost olduğunu söyleyenlerden darbeye karşı net bir duruş bekliyor. Ne yazık ki bu duruşu gösteremeyenler, hiç olmazsa bundan sonrasını kurtarmak için Türk halkıyla dayanışma içerisinde olmak mecburiyetindir." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

başbakan yardımcısı numan kurtulmuş