Gülen örgütünde Kılıçdaroğlu dahil 45 CHP'linin kasedi olduğu iddia ediliyor

Twitter'da "Fuat Avni" hesabından paylaşımlarda bulunan kişi veya kişiler hakkında başlatılan soruşturma genişletildi. Bazı gazetelerde Fuat Avni ile ilgili çıkan haberler ihbar kabul edildi.

Gülen örgütünde Kılıçdaroğlu dahil 45 CHP'linin kasedi olduğu iddia ediliyor

Twitter'da ''Fuat Avni'' adlı hesaptan paylaşımlarda bulunan kişi veya kişiler hakkında resmen başlatılan soruşturma genişletildi.

Üç gündür Akşam, Star ve Güneş gazetelerinde, çıkan haberler ihbar kabul edildi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma dosyasına eklendi. Savcılığın, haberlerde yer alan iddiaları ayrıntılı olarak inceleyeceği öğrenildi.

Haberlerde Fuat Avni adıyla internette paylaşımlar yapan kişinin eski polis Emre Uslu olduğu, Uslu'nun bazı polis ve milletvekillerine doğrudan mesaj gönderdiği öne sürüldü.

Ayrıca, Gülen örgütünün elinde CHP lideri Kılıçdaroğlu da dahil 45 CHP'linin kasedi olduğu, CHP'nin bu yüzden f tipi örgüte bağlı olduğu da iddialar arasında...

Fuat Avni ile yazıştığı iddia edilen CHP Milletvekili Umut Oran, Avukatı Haluk Peken aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Oran, Fuat Avni haberlerini yapan Akşam, Star ve Güneş gazeteleri genel yayın yönetmenlerinin iftira suçundan cezalandırılmasını istedi. Oran, cevap ve düzeltme metninin yayınlanması için, iddiaları gün boyu ekranlarında veren Kanal 24, 360, Beyaz TV, TGRT Haber, Ülke TV, TVNET hakkında RTÜK'e başvuracağını da açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen örgütü