Kadınlar ayakta!

Son 65 günde 55 kadının cinayete kurban gittiği Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için eylemler bugünden başladı. Özgecan Aslanlarını toprağa veren Türk kadını, şiddete ve yetersiz kadın politikalarına tepki göstermek için yarın meydanları sokakları dolduracak. Türkiye, yarın kadınların ayak sesleri ile yankılanacak

Kadınlar ayakta!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için Türk kadını ayakta. Eylemler bugünden başladı. İlk adres Türkiye'nin yüreğini yakan Özgecan Aslan'ın katledildiği Mersin'di.

Mersinli kadınlar ellerinde Özgecan'ın resimleri ile yürüdü.

Kadın cinayetleri, kadına şiddet, yetersiz kadın politikaları kadınların sloganlarında tepkiye dönüştü.

Mersinli kadınlar adına açıklamayı Vatan Partisi MKK üyesi Prof.Dr.Taciser Onuk yaptı.

İzmirli kadınlar da sokaktaydı.

Türkiye'de son 65 günde 55 kadın öldürüldü. Onlarca kadın şiddet gördü, tacize uğradı. Yaşam hakklarının tecavüze uğradığını belirten İzmirli kadınların tepkisi ise hükümeteydi.

İstanbul'da kadın emekçiler için şarkılar, marşlar söylendi. Nazım Hikmet'ten şiirler okundu.

Türkiye'de hızla artan kadın cinayetlerine, şiddete ve tacize dikkat çekildi, uygulanan politikaların yetersizliği eleştirildi.

"Kadın sorunu bir iktirdar sorunudu" olduğunu belirtildi, kadını özgürleştirmek için Cumhuriyet ve inkılaplarına sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

Ankara'da "Önce insanım diyen avukatlar grubu" imza kampanyası başlattı. Kuğulu Park'ta bir ağaca Özgecan'ın adı verilmesi istendi.

Asıl eylemler ise yarın olacak. Türk kadınları sokaklara çıkacak, meydanları dolduracak. Türkiye'nin dört bir yanı kadınların talepleri ile yankılanacak.