Hendek haracı: Kazmayana 300 bin TL!

PKK'lı teröristlerin köle gibi gördüğü bölge halkı hendek kazmaya yanaşmayınca 300 bin TL’ye varan rakamlarla haraç cezası kesti.

Hendek haracı: Kazmayana 300 bin TL!

Halkın desteğini kaybeden terör örgütü PKK, sözde öz yönetim ilan ettiği başta Sur, Silopi, Cizre ve Nusaybin’deki hendek zulmünü kronikleştirmeye çalışıyor. Dağ kadrosundan gönderdiği teröristlerin baskısıyla Doğu illerinde sivilleri örgütsel faaliyetlerin içine çekmeye çalışan PKK, bölgede yaşananları kamuoyu nezdinde halk ayaklanması gibi göstermek için yeni taktikler uygulamaya koydu.

Star'da yer alan habere göre, Terör örgütü, hendek terörüne tepki gösteren halktan 'para cezası' adı altında haraç toplamaya başladı. Sözde “öz yönetim” ilan ettikleri mahallelerde çukurlar kazıp barikatlar kurarak yakıp yıkan PKK’nın zulmüne halk isyan etti. Bölücü örgüt, hendek ve barikatlara tepki gösteren yurttaşlara, ‘para cezası’na çarptırıldığını içeren tehdit mektubu gönderdi.

300 BİN TL İLE AF

Nusaybin’de kapatılan bazı hendekleri tekrar kazan PKK/YDG-H’li teröristleri engellemeye çalışan A.Y’ye gönderilen tehdit mektubunda da 30 bin TL 'para cezası'na çarptırıldığı iletildi. PKK’nın evlerini terk edenleri de 12 bin ile 30 bin TL ödemekle cezalandrıdığı belirlendi.

ulusalkanal.com.tr