28 Şubat davası 12 Şubat tarihine ertelendi

FETÖ'cü bir savcının hazırladığı iddianameyle devam eden 28 Şubat davası 12 Şubat tarihine ertelendi. Hakkında müebbet istenen bazı kumpas mağdurları mahkemeden savunma için ek süre istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, davanın 12 ila 16 Şubat'ta devam edeceğini, savunmaların bu aralıkta da bitmemesi durumunda ileri bir tarihte süreceğini açıkladı.

FETÖ'cü eski savcı Mustafa Bilgili'nin hazırladığı iddianameyle devam eden 28 Şubat davası 12 Şubat'a ertelendi.

Davanın 21 Aralık 2017 tarihindeki 93'üncü celsesinde savcı Mehmet Hanifi Yıldırım, FETÖ'nün yazdığı iddianameyle mütalaasını açıkladı. 60 kişi için müebbet hapis cezası, 39 kişinin de beraatını istedi.

Savcının mütalaasına karşı 8 Ocak'ta sanıklar savunmalarına başladı. 3 gün süren duruşmalarda bazı sanıklar savunma için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti bunun üzerine 10 Ocak'taki 96'ıncı celsede davanın 12, 13, 14, 15 ve 16 Şubat'ta devam edeceğini açıkladı. Heyet, bu süre içinde de savunmalar bitmezse duruşmaların ileri bir tarihte süreceğini duyurdu.

Dava sürerken mütalaanın dayanağı iddianameye ilişkin de dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. 28 Şubat sürecine ilişkin hazırlanan iddianamede o dönemde alınan Milli Güvenlik Kurulu Kararlarına ilişkin tek bir cümle yer almıyor.

Hakkında müebbet istenen kumpas mağduru Alican Türk, iddianamenin ayrıntılarını Ulusal Kanal'da açıkladı.

ulusal.com.tr

fetö 28 şubat davası