Mısır'da büyük gün!

Mısır'da inşaatı 1 yılda tamamlanan yeni Süveyş Kanalı açıldı. 9 milyar dolarlık harcama yapılan kanalın açılışı da görkemli oldu. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, askeri üniformasıyla konuklarını selamladı sivil kıyafetiyle de açılış konuşmasını yaptı. Törende askeri helikopterler ve F-16'lar da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Mısır'da büyük gün!

Mısır'da Süveyş Kanalı'na paralel olarak inşa edilen yeni Süveyş Kanalı açıldı. İnşaatı 1 yılda tamamlanan ve 9 milyar dolara mal olan yeni kanal için görkemli bir tören düzenlendi.

Tören nedeniyle Mısır'da bir günlük tatil ilan edilmişti. Açılışa dünyanın dört bir yanından liderler davet edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah el Sisi, El-Mahrousa isimli yatta askeri üniformasıyla konuklarını selamladı. 150 yıllık Cumhurbaşkanlığı yatı olan El-Mahrousa, aynı zamanda Süveyş Kanalı açıldığında kanaldan ilk geçen gemi ünvanı taşıyor.

Tören sırasında askeri helikopterler ve F-16'lar gösteri uçuşları yaptı. Sisi, selamlamadan sonra askeri üniformasını çıkardı sivil kıyafetiyle açılış konuşması yaptı.

Sisi konuşmasında, "Mısır, son iki yılda sadece Süveyş Kanalı Projesi’ni sunmadı. Tarih Mısır’ın ülkeyi yakabilecek bir terör düşüncesine cephe açtığını da hatırlayacak" dedi.

Proje, Mısır ekonomisine hayat veren Süveyş Kanalı'nın daha aktif bir biçimde kullanılmasına olanak sağlayacak. Yeni kanaldan Mısır ekonomisine yıllık 12 milyar euro gelir sağlanması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr