AK Parti'den Tunç Soyer'e tepki: Haddini fazlasıyla aştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir bayrağı" ve "İzmir parası" çıkışı yaptı. 1800'lerde İzmir'in "yeşil beyaz" renklerde bayrağı olduğunu belirten Soyer, "aklımda bir İzmir parası çıkarmak var" dedi. Soyer'in çıkışına İzmirli AK Parti ve MHP tepki gösterdi.

AK Parti'den Tunç Soyer'e tepki: Haddini fazlasıyla aştı

3 Mayıs'ı İzmirliler günü ilan etti, şimdi de İzmir Bayrağı ve İzmir Parası ile gündeme geldi. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olay yaratan bir açıklamaya daha imza attı.

CHP'li Soyer, Haziran ayı başında TÜRSAB temsilcileriyle çevrimiçi bir toplantıya katıldı. İzmir turizminin konuşulduğu toplantıda Tunç Soyer, 1800'lerde İzmir'in Bayrağının olduğunu kendisininde İzmir parası çıkarmayı düşündüğünü söyledi.

Tunç Soyer'in açıklamasına Cumhur İttifakı kanadından sert tepki tepki geldi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, twitterdan "Soyer ya akıl tutulması yaşıyor ya da art niyetli" paylaşımı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Avukat Özgür Hızal Tunç Soyer haddini fazlasıyla aştı dedi.

Soyer'in açıklamalarına Milliyetçi Hareket Partisi cephesinden de tepkiler geldi.

Tepkilere Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yanıt verdi. Yücel, bahsedilen paranın İzmir turizmine hizmet edecek sembolik değeri olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha öncede 3 Mayıs'ı Dünya İzmirliler Günü ilan etmiş ve 9 Eylül'e alternatif yaratmakla eleştirilmişti.

ulusal.com.tr

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer