Koalisyonda süre polemiği

AKP ile CHP arasındaki koalisyon çalışmalarının olumsuz sonuçlanmasına neden olan olası hükümetin çalışma süresi polemiğe neden oldu. AKP'li kaynaklar, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "bize koalisyon teklif edilmedi" sözlerine, "seçim hükümeti değil, süreli reform hükümeti teklif edildi" yanıtını verdi. CHP bu iddiaya tutanakla cevap verdi.

Koalisyonda süre polemiği

Koalisyon çalışmaları olumsuz sonuçlanan AKP ile CHP arasında "teklif polemiği" yaşandı.

Polemiği başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir, bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir" sözleri oldu. Kılıçdaroğlu AKP'nin hükümet ortaklığı önerisinde bulunmadığını, sadece seçime kadar kurulacak br ortaklık önerildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum" açıklamasına AKP kaynakları itiraz etti. AKP'li yetkililer, CHP'ye 3 aylık seçim hükümeti değil, "süreli reform hükümeti" teklifinde bulunulduğunu dile getirdi.

AKP'nin açıklamasına CHP’den tutanakla yanıt geldi. CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Bizim 4 yıllık koalisyon önerimize başbakan süreli bir hükümet önerisiyle karşılık verdi. Genel başkanımız süresi belli olmayan bir hükümetle reform yapılamayacağını söyledi" dedi. Haluk Koç, "Başbakan, ‘3 ay sorumluluk almayışınızı anlayışla karşılıyorum’ dedi" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr