Akdoğan'dan PYD'ye çağrı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan açılım sürecini değerlendirdi. Akdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın görüşmesini "gerilimin "düşürülmesi açısından önemli bir görüşmeydi" sözleriyle açıkladı.

Akdoğan'dan PYD'ye çağrı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, açılım sürecinde bir süredir yaşanan tıkanma ile ilgili konuştu. Belirsizliklere vurgu yapan Akdoğan HDP ile daha sıkı diyalog vurgusu yaptı.

"Ben, geçen hafta da görüştüm HDP heyeti ile. Bundan sonra da daha fazla diyalog halinde olmamız lazım, birbirimizi daha doğru anlamamız lazım. Çünkü yarın öbür gün çözüm sürecini dolaylı etkileyebilen bizim dışımızda gelişen bir çok başka olay olabilir, başka sorunlar çıkabilir. Yarın önümüze ne gelebileceğini bilmiyoruz"

Sınır hattındaki gerilimi değerlendiren Akdoğan, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı durması çağrısında bulundu.

"Bu noktada bu yaşadığımız şeyleri sorun olarak mı göreceğiz, yoksa işbirliği için bir zemin, fırsat olarak mı göreceğiz? Burada PYD'nin elbette Suriye içindeki pozisyonunu yeniden gözden geçirmesi önem taşıyor. Bugüne kadar Esed'e karşı, biraz ona dirsek temasında bulunan, sırtını veren bir anlayış vardı ama başı sıkıştığında Esed ona yardım vermiyor. Başı sıkışan Türkiye'den medet umuyor. O zaman herkesin Suriye'de buna göre pozisyon alması lazım"

Akdoğan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin demirtaş arasındaki görüşmenin "önemli" olduğunu söyledi.

"Estirilen rüzgar, algılar, yapılan açıklamalar arasında makas çok açılmıştı. Biraz daha bunların birleşmesi ve sürecin tekrar olumlu yönde gittiğine dair bir irade beyanında bulunulması önemli"

ulusalkanal.com.tr