Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu bu akşam başlıyor

Futbolseverlerin hasreti sona eriyor. Hayatını kaybeden efsane kaleci Turgay Şeren'in ismi verilen Spor Toto Süper Lig 2016-2017 sezonu açılıyor. İlk karşılaşma bugün saat 21.45'te oynanacak.

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu bu akşam başlıyor

Turgay Şeren sezonu adı verilen Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonu başlıyor.

Beşiktaş'ın şampiyonluğu ile sona eren geçen sezonda Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor ve Sivaspor küme düşmüş yerlerine ise bir alt ligden yükselen Adanaspor, Alanyaspor ve Karabükspor gelmişti.

Yeni sezonun perdesi de ligin yeni takımı Adanaspor'un evi Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda açılacak. İlk karşılaşma bugün saat 21.45'te Adanaspor ile Bursaspor arasında oynanacak.

Beşiktaş bu yıl da şampiyon olması halinde üçüncü yıldızı takacak. Fenerbahçe de dördüncü yıldız için şampiyonluk yolunda ilerlemekte kararlı. Galatasaray ise hayal kırıklığı yaşadığı geçen senenin ardından taraftarına kendisini affettirmek için mücadele verecek.

Yeni sezonun ilk büyük derbisi Beşiktaş ile Galatasaray arasında, Vodafone Arena'da oynanacak. Ligin 5. haftasında gerçekleşecek müsabaka, Beşiktaş'ın yeni stadında oynayacağı ilk derbi maç olma anlamını taşıyor.

Ligde 11. haftada Fenerbahçe-Galatasaray, 13. haftada ise Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri yapılacak.

Öte yandan deplasman yasağının bu yıl uygulamadan kaldırılması planlanıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'u kapsayan yasağın kaldırılması durumunda taraftar deplasman maçlarında takımına statta destek verebilecek.

Kulüpler Birliği bu yönde bir karar alsa da son sözü İl Spor Güvenlik Kurulları söyleyecek.

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonu 25 Aralık'ta yapılacak 16. hafta maçlarıyla devre arası tatiline girecek. Sezonun ikinci yarısı, 7 Ocak 2017'de başlayacak ve 21 Mayıs 2017'de tamamlanacak.

uulusalkanal.com.tr