Metin Feyzioğlu'ndan soruşturma tepkisi: Baştan sakat

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Doğan Şirketler Grubu Holding Hukuk Müşaviri avukat Erem Turgut Yücel ile eski İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen’in gözaltına alınmasını değerlendirdi.

Metin Feyzioğlu'ndan soruşturma tepkisi: Baştan sakat

Feyzioğlu, “Soruşturma daha başından sakatlanmıştır” dedi. Feyzioğlu, “Mahkemeye işi düşen cemaatçi hâkime derdini anlatmak için cemaatten birilerini aradı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin listesinden mi avukat bulsaydı” diye sordu.

Feyzioğlu, şunları söyledi:

“İlk söyleyeceğim şey şu; Erem Turgut Yücel’in baroda kayıtlı büro adresi ve şirketteki odası yasaya aykırı aranmıştır. Avukat bürolarında arama ve el koyma sadece barodan gözlemcinin bulunması halinde yapılabilir. Bu düzenleme lüzumsuz işi zora sokmak amaçlı değildir. Avukatın bürosunda vatandaşın savunmasına ilişkin bilgi ve belgeleri korumak amaçlıdır. Avukatın savunduğu kişilerin haklarına ilişkindir; vatandaşın hakkına ilişkindir. Avukat Erem Turgut Yücel’in bürosu aranırken, barodan temsilci istenmemiştir. Dolasıyla yapılan soruşturma daha başından sakatlanmıştır.

KENDİLERİ EMİR KULU

Bu kişiler hakkındaki suçlamanın Gülen Cemaati üyesi olduğu söylenen avukatlarla görüşmek olduğunu duyuyoruz. Ben görüşüp görüşmediklerini bilmem. Yargıyı ağzına kadar cemaatçi hâkimlerle dolduran Hükümet. Bu hâkimlerin nereden talimat alıp karar verdiğini biliyoruz. Adları hâkim, kendileri emir kulu.

KİM YERLEŞTİRDİ BAKSINLAR

Mahkemeye işi düşen vatandaş yıllarca ne yaptı? Cemaatçi hâkime derdini anlatmak için cemaatten birilerini aradı. Ne yapsaydı? Atatürkçü Düşünce Derneği’nin listesinden mi avukat bulsaydı? ‘Cemaatçi olduğu söylenen avukatlarla niçin görüştün’ diyeceklerine bu cemaatçi hâkimleri buralara kim yerleştirdi, kim kendilerine dokununcaya kadar destekledi?’ Cesaretleri varsa bunu sorgulasınlar.”

tbb başkanı metin feyzioğlu Yahya Üzdiyen