39 bin üniversite kontenjanı boş kaldı

39 bin üniversite kontenjanı boş kaldı. 2015 Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ardından üniversite bölümlerine yerleştirilen aday sayısı ise 800 bin olarak açıklandı.

39 bin üniversite kontenjanı boş kaldı

2015 Lisans Yerleştirme Sınavı maratonu sona erdi, gençleri kayıt heyecanı sardı. Yerleştirme sonuçlarına göre 39 bin üniversite kontenjanı tercih edilmedi.

2015 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre 800 bin genç çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerine yerleşirken üniversitelerin boş kalan kontenjanları dikkat çekti. 2 milyonu aşkın adayın girdiği sınavın ardından 39 bin kontenjan açık kaldı.

Bir fakülteye yerleşme hakkı kazanıp da kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu sayının 100 bine kadar ulaşması bekleniyor.

Bir çok bölümde kontenjan açık kontenjanlar kalırken bazı fakülteler tamamen doldu. Gençlerin en çok tercih ettiği bölümlerin başında tıp ve hukuk fakülteleri yer aldı.

3 7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıt işlemleri internet üzerinden de yapabilecek. Kayıtlarını bilgisayar üzerinden yapacak adayların Elektronik Devlet sisteminde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altındaki Üniversite e-Kayıt seçeneğini kullanması gerekecek.

ulusalkanal.com.tr