Joe Biden: Gülen’in iadesine ABD mahkemeleri karar verecek

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Binali Yıldırım, Gülen'in iadesi hakkında telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin ardından Başbakanlık tarafından yayınlanan mesajda: Biden'ın Fethullah Gülen’in iadesi konusundaki beklentinin farkında olduğunu ve konuya dair Türkiye ile birlikte çalışacaklarını ifade ettiği duyuruldu.

Joe Biden: Gülen’in iadesine ABD mahkemeleri karar verecek

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili BaşbakanBinali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Başbakanlık görüşmenin detaylarını açıkladı.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada "ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Fethullah Gülen’in iadesi konusunda bağımsız ABD mahkemelerince karar verilmesi gerektiğini" söylediği belirtildi.

Açıklamada, "Sayın Başbakanımız, Fethullah Gülen ve başında bulunduğu terör örgütünün zararlı faaliyetleri konusunda ABD yönetimini uzun zamandır uyardığımızı, bu çerçevede, 15 Temmuz günü girişilen terörist kalkışmanın elebaşı konumundaki Fethullah Gülen’in iadesi için gerekli başvuru evraklarını ABD’ye ilettiğimizi, bir müttefik olarak ABD’den beklentimizin Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi olduğunu vurgulamıştır." ifadeleri yer aldı.

Telefon görüşmesinde Joe Biden'ın, darbe girişimiyle ilgili olarak yapılan tutuklama ve yargılamaların, halkın demokrasiye ve hukuka olan inancını zedelemeyecek şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdiği de belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

abd Başbakan mahkeme joe biden binali yıldırım telefon görüşmesi feytullah gülen