IŞİD, Kerkük'e saldırdı

Musul operasyonu ile zor durumda kalan IŞİD terör örgütü yeni planlarını devreye sokuyor. IŞİD, Kerkük'teki kamu binalarına saldırdı. Saldırılarda en az 16 kişi hayatını kaybetti. Kentteki çatışmalar sürüyor. Güvenlik güçleri Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan etti.

IŞİD, Kerkük'e saldırdı

Musul operasyonu ile köşeye sıkışan IŞİD, Kerkük'teki uyuyan hücrelerini aktif hale getirdi.

Eş zamanlı başlatılan saldırılarda IŞİD'li militanlar kentin farklı noktalarına üç bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

IŞİD'li teröristlerin hedefi kamu binaları, güvenlik noktaları ve Kerkük'ün Dibis ilçesindeki bir elektrik santrali oldu. Terör örgütü ayrıca dışarıdan kente yoğun sızma girişiminde bulunuyor.

İki intihar eylemcisi ellerindeki keskin nişancı tüfekleriyle eski emniyet binasını ele geçirdi. Kentte çatışmalar devam ederken sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

IŞİD aynı zamanda Dibis ilçesinde bulunan bir elektrik santraline saldırdı. İntihar elyemcilerinden biri üzerindeki bombayı patlatması sonucu 3'ü İran vatandaşı olmak üzere 13 santral görevlisi hayatını kaybetti.

Santrale saldıran üç militan etkisiz hale getirilirken üç askerin de yaralandığı açıklandı. IŞİD'in Kerkük'teki saldırılarında en az 16 sivilin hayatını kaybetti.

Kerkük'te IŞİD''i durdurmak için Süleymaniye'den peşmergelerin, Tuzhurmatu ilçesinden ise Haşti Şabi milislerinin kente yöneldiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

ışid Kerkük musul