Koyun sütünde dünya lideriyiz

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün verilerine göre, Türkiye koyun sütü üretiminde dünya birincisi oldu. Keçi sütü üretiminde ise 6'ncı sırada yer aldı. Ulusal Kanal programcısı Ziraat Mühendisi Cenk Özdemir, konuyu değerlendirdi. Özdemir, Türkiye'nin küçükbaş hayvan için daha uygun olduğunu ve küçükbaş hayvancılığın önünün daha fazla açılmasının gerektiğini söyledi.

Koyun sütünde dünya lideriyiz

Türkiye, koyun sütü üretiminde dünya birincisi oldu. Keçi sütü üretiminde ise 6'ncı sırada yer aldı. Veriler, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nden...

Dünyada liderliği ülkemiz, 1 milyon 446 bin ton koyun sütü üretimiyle elde etti. Türkiye'yi 1 milyon 180 bin tonla Çin ve 754 bin tonla Yunanistan takip etti.

Keçi sütü üretiminde ise 562 bin tonla ülkemiz 6'ncı sırada yer aldı. Bu sıralamada 6 milyon 99 bin tonla Hindistan birinci oldu.

Listede 81 ülkenin koyun sütü, 111 ülkenin keçi sütü verileri yer aldı. Türkiye, toplam koyun-keçi sütü üretiminde de 2 milyon 8 bin tonla Hindistan'ın hemen ardından ikinci sıraya yerleşti.

Ulusal Kanal programcısı Ziraat Mühendisi Cenk Özdemir,küçükbaş hayvancılığın önemine dikkati çekti. Ülkemizin coğrafi yapısının uygun olduğu küçükbaş hayvancılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

ulusal.com.tr

ulusal kanal Birleşmiş milletler Cenk Özdemir