Anketten o çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanları ile yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimi için başkanlardan 3`er isim önermeleri istedi. Yapılan ankette, Kılıçdaroğlu`nun ardından en çok Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen`in ismi çıktı.

Anketten o çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için partisinin il başkanları ile bir araya geldi. Toplantının ilk bölümünde, Kılıçdaroğlu`nun açılış konuşmasının ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “Cumhurbaşkanlığı Seçimine” ilişkin, teknik konuları içeren bir sunum yaptı. Oy kullanacak seçmen sayısı, yurtdışında kullanılacak oylar, kaç sandıkta oy kullanılacağı ve adayların ne zaman belirleneceğine ilişkin bilgi verildi.

Köşk adayı isimleri

Kılıçdaroğlu toplatında, il başkanlarından cumhurbaşkanlığı adaylığı için üçer isim istedi. İl Başkanları, seçenek sınırlaması olmadan Cumhurbaşkanlığı adayı olarak görmek istedikleri isimleri yazılı olarak Kılıçdaroğlu`na iletti. İl başkanlarının tamamı Genel Başkan Kılıçdaroğlu`nun adını yazdı. İl başkanlarının Köşk adayının isimlerini yazarken, organize oldukları ve Kılıçdaroğlu`nun yanı sıra en fazla önerilen ismin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olduğu öğrenildi.