İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri Aseferi Ulusal Kanal'a konuştu

İran, Rusya, Suriye, Irak ve Lübnan’ın birlikteliği ile bir direniş cephesi kuruldu. Ulusal Kanal’a konuşan İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri Muhammed Hasan Aseferi, “Adriyatik cephesine karşı direniş cephesi kuruldu” dedi. Viyana’daki Suriye toplantılarını “elle tutulur bir sonuç yok” diyerek eleştiren İranlı siyasetçi, "Suriye'de teröristler köşeye sıkışınca ABD devreye giriyor" yorumunda bulundu.

İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri Aseferi Ulusal Kanal'a konuştu

Suriye’de yaşanan son gelişmeleri ve Viyana’daki Suriye toplantılarını Ulusal Kanal’a değerlendiren İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri Muhammed Hasan Aseferi çarpıcı tespitlerde bulundu.

Atlantik cephesine karşı İran, Rusya, Suriye, Irak ve Lübnan’ın birlikteliği ile bir direniş cephesi kurulduğuna dikkat çeken Muhammed Hasan Aseferi, “Suriye hükümeti ve ordusu istediği sürece desteğimiz devam edecek” dedi.

Asefieri, Rusya’nın terör gruplarının bulunduğu bölgelere yaptığı opersayonları “çok zamanında ve isabetli operasyonlar olarak” değerlendirdi.

İran’ın milli güvenliğinden sorumlu isimlerden olan Aseferi, ABD’nin diplomatik çözüm çağrılarının zamanlamasını ise manidar buluyor.

"Şu gerçeği görelim muhalif ve terör gurupları ne zaman zayıflıyıp köşeye sıkışıyorsa, Amerika tarafından toplantı ve oturum yapılma çağrısı geliyor, muhalifler ve terör örgütleri eylemlerini ve operasyonlarını artırdığı zaman ise toplantı yapma gereği duyulmuyor."

Muhammed Hasan Aseferi, Batı dünyası ve kimi Arap ülkelerinin Suriye’de çözüm için iki yüzlü yaklaşım içerisinde olduğunu söyledi.

"Batı ve bazı Arap ülkelerinin Suriye ile ilgili uyguladıkları, çifte standartır ve aslında uyguladıkları çifte standart, Suriye meselesinin çözümünede engel oluyor.Bugün Viyana’da Suriye krizini çözmek için toplanan ülkelerin bir çoğu terörü destekliyor, terör örgütlerine lojistik ve silah yardımı yapıyor"

İran Meclisi üyesi, Teröre devam ettiği sürece diplomasini çözüme ulaşamayacağı uyarısında bulundu.

"Muhalifler ve Terör guruplarına ulaştırılan silah ve muhimmat durdurulursa Suriye meselesi kendi kendiliğine çözülecektir. Suriye krizinin çözümündeki ilk adım teröristlerin silahsızlanması, ikinci adım ise tüm tarafların özgür bir şekilde katıldığı bir seçimin yapılmasıdır. Güvenlilir bir seçimin yapılması içinde terör guruplarının silahsızlandırılması ve ülkeden çıkması gerekiyor"

Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

iran