Avrupa'dan Türkiye'ye teşekkür yağdı

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya Koronavirüsle mücadele için tıbbi malzeme yardımında bulunması takdirle karşılandı. İspanya ve İtalya'dan Türkiye'ye teşekkür yağdı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "NATO müttefiklerimizin birbirine afet yardımı merkeziyle destek sağlamasından gurur duyuyorum" dedi.

Avrupa'dan Türkiye'ye teşekkür yağdı

Türkiye'nin İspanya ve İtalya'ya yolladığı tıbbi malzemelerin ardından, Türkiye'ye yoğun teşekkür mesajları geldi.

İtalya'ya gönderilen tıbbi malzemeleri taşıyan uçağı Practica di Mare Hava Üssü'nde İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ( Dii mayo) karşıladı.

Maio, Twitter'dan Türk yardım uçağının fotoğrafıyla birlikte, "Bugün Türkiye'den İtalya'ya yönelik büyük bir dayanışma jesti geldi." mesajını paylaştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da mevkidaşına, "Dostlar kara günler içindir" mesajını gönderdi.

Twitter'dan bir mesaj paylaşan İtalya'nın NATO Daimi Temsilciliği, "Müttefikimiz Türkiye, İtalya'ya kritik tıbbi malzeme gönderiyor." ifadesini kullandı. Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, yardımların önemini vurguladı

Türkiye'nin yardımlarıyla ilgili olarak NATO'dan da yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada İspanya ve İtalya'ya gönderilen tıbbi malzemeler arasında kişisel koruma ekipmanları, dezenfektanlar ve 450 bin maske olduğu aktarıldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türkiye'nin yardımlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Stoltenberg, TSK'nın İtalya ve İspanya'ya sağlık malzemesi göndermesinin ittifak dayanışmasının açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye'ye İspanya'dan da teşekkür yağdı. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya da Twitter'dan, Türkiye'ye teşekkür etti.

Çavuşoğlu da mevkidaşına, "Dostlar bugünler içindir. Müttefikimiz İspanya'ya selamlar." yanıtını verdi.

İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Angel Villarroya da Türkiye ve Çin'den salgınla mücadelede sağlık malzemeleri geldiğini belirterek, İspanya olarak NATO'daki müttefikleri Türkiye'ye teşekkür etti.

ULUSAL.COM.TR

İspanya nato italya