Cumhuriyet işten çıkardığı yazarına tazminat ödeyecek

Cumhuriyet gazetesi, 2013 yılında işten çıkardığı yazarı Orhan Birgit'e tazminat ödemeye mahkum oldu. Birgit kararı, "İlhan Selçuk gibi gerçek solcu bir yoldaşımın ölümünden sonra gazeteyi ele geçiren icra Kurulu Başkanı'nın yönetimi tazminat ödemeye hüküm giydi!" diyerek duyurdu.

Cumhuriyet işten çıkardığı yazarına tazminat ödeyecek

Cumhuriyet gazetesi, eski yazarı Orhan Birgit'e tazminat ödeyecek. Tazminatın nedeni ise Birgit'in 2013 yılında yazılarına tek taraflı bir kararla son verilmesi.

Kararı twitterdan duyuran Orhan Birgit, "İstanbul 6'ncı İş Mahkemesinde açtığım davayı kazandım" dedi. Birgit, Akın Atalay'ı kastederek, "İlhan Selçuk gibi gerçek solcu bir yoldaşımın ölümünden sonra gazeteyi ele geçiren İcra Kurulu Başkanı'nın yönetimi tazminat ödemeye hüküm giydi!" yazdı.

Gazeteci Orhan Birgit, "Nerelerdesiniz rahmetli Nadir Nadi? Uğur Mumcu ve Aziz dostum İlhan Selçuk? Cumhuriyeti emeğin en yüce değer olduğunu bilmeyen bir yönetimin elinden kurtarmak gerekiyor!" dedi.

Orhan Birgit'e yine twitterdan yanıt veren gazetenin İcra Kurulu Üyesi Orhan Erinç, "Lütfen İlhan Abi'yi karıştırmayın. Yazmanız için zor ikna etmiştik." dedi.

ulusalkanal.com.tr

cumhuriyet gazetesi