'Denizler gibi hazırız'

Türkiye Gençlik Birliği; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 42’nci yılında Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, 68 kuşağının önde gelen devrimcileri de TGB’lilerle birlikteydi. İki devrimci kuşak, Denizlerin idam edildiği dar ağacı önünde mücadele sözü verdi.

Türkiye Gençlik Birliği, 68 kuşağının önde gelen devrimcileriyle birlikte Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

TGB'liler ilk olarak Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret etti.

Ziyarete 68 kuşağının önde gelen isimlerinden Atilla Sarp, Mustafa Zulkadiroğlu, İhsan Karcı, Zihni Çetiner, Sami Gürler ve Hikmet Çiçek de eşlik etti.

68 kuşağının temsilcileri, Denizler'in idam edildiği darağacı önünde TGB’lilere konuştu.

İki devrimci kuşak, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ve 68 kuşağı mücadele için yemin etti.

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ve 68 kuşağı devrimcileri, Ulucanlar ziyaretinin ardından, Karşıyaka Mezarlığı’na gitmek için Kızılay Güvenpark’ta Gezi Direnişi’nde Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde toplandı.

Yürüyüşte Gezi Şehitleri de unutulmadı.

Ziyaret için TGB'liler, 68 kuşağının önde gelen isimleri Kızılay Güvenpark’ta toplandı. Gençler, Ankara caddelerinde sloganlarla yürüdü.

Yürüyüş mezarlıkta son buldu. Türkiye Gençlik Birliği Genel başkanı Çağdaş Cengiz, Deniz Gezmiş'in mezarında konuştu. Cengiz, gençliğin önünde duran görevin Samsun’a çıkmak olduğunu söyledi.

68 kuşağı önderleri, Deniz'in mezarı başında gençlere seslendi.

Gençler, Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaretin ardından, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, Ulaş Bardakçı, Avukat Halit Çelenk ve Mahir Çayan’ın mezarlarını da ziyaret ettiler.

ulusalkanal.com.tr