Hemşireler için uyum programı talebi

Yoğun bakımlarda görev alan deneyimli hemşire sayısının yetersiz olduğu iddia ediliyor. Açıklama Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği’nden geldi. Açıklamada ayrıca yeni çalışmaya başlayan hemşireler için de acilen uyum eğitimi istendi.

Hemşireler için uyum programı talebi

Yeni tip koronavirüse karşı sağlık ordusunun mücadelesi sürüyor. Yoğun bakım hemşireleri de bu mücadelenin ön cephesinde yer alıyor. Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği de salgınla mücadeleye ilişkin bir rapor yayınladı.

Raporda, virüsle mücadelede yoğun bakım hemşiresi eksikliğinin tüm dünyada yaşandığına dikkat çekildi. Türkiye’de deneyimli yoğun bakım hemşire sayısının hastane ünitelerindeki kadro içinde oranının yüzde 25’lerde kaldığı öne sürüldü.

Raporda, yoğun bakım ünitelerinde görevlendirilen hemşirelerin uyum programından geçmeden çalışmaya başlamasının sakıncalı olduğu da aktarıldı. Bu nedenle yeni çalışmaya başlayan hemşireler için acil uyum eğitimi yapılması talep edildi.

Ekibe yeni katılan hemşirelere hasta bakım sorumluluğunun hemen verilmemesi gerektiği de ifade edildi. İlk etapta deneyimli hemşireler gözetiminde çalışılmasının faydalı olacağı belirtildi.

Taleplerden biri de çalışma saatleriyle ilgili. Yoğun bakım hemşireleri, günlük çalışmanın 12 saati aşmayacak şekilde planlanmasını istedi.

ulusal.com.tr

koronavirüs hemşire