Türkiye, Atatürk'e koştu

92'inci yılında 19 Mayıs kutlamaları, tüm Türkiye'de gece geç saatlere kadar devam etti. On binlerce yurttaş, Cumhuriyet'e sahip çıktı, Atanıtkabir'e koştu. Türkiye'nin dört bir yanında da kutlamalar vardı.

Türkiye, Atatürk'e koştu

Atatürk'ün Samsun'a çıkıp milli mücadele ateşini yaktığı günün, 92'inci yılı coşkuyla kutlandı. Fener alayları yapıldı, sanatçılar konserler verdi. Yurttaşların coşkusu gece geç saatlere kadar devam etti. Başkent Ankara'da on binlerce yurttaş Atanıtkabir'e koştu.

Anıtkabir'de 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verildi. "Atatürk Gençliği Korosu" Anıtkabir'in merdivenlerinde Atatürk marşlarını seslendirdi. Yurttaşlar dilek balonları uçurup marşlara eşlik etti.

Alana, Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışını anlatan dev yağlı boya tablosu konuldu.

İstanbul'da 19 Mayıs kutlamalarının adresi olan "Gençlik Festivali", Tarkan konseri ile sona erdi. Bu yıl ilk kez düzenlenen festival su perdesi gösterisi, SOLO Türk'ün gökyüzündeki nefes kesen dansı ve "calour up" koşusu ile 4 gün boyunca devam etti. Son gün sahne alan ünlü sanatçı Tarkan, İstanbullulara unutulmaz bir konser verdi.

Sakarya'da ise bayram TGB önderliğinde kutlandı. Bir çok kitler örgütü partinin destek verdiği yürüyüşe yüzlerce yurttaş katıldı.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde de 1919 metre Türk bayrağı dolaştırıldı.

Antalya'da da yurttaşlar binlerce metre kare uzunluğundaki ay yıldızlı bayrağın etrafında kenetlendi. On binlerce yurttaş sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

İzmir'deki kutlamalarda ortaya çıkan görüntüler izleyenleri büyüledi. 16 profesyonel sporcu, kanolarını yan yana getirerek 1919'u oluşturdu. Büyük önder Atatürk'ün Bandırma Vapuru'yla Samsun'a çıkışı canlandırıldı.

Adanalı yurttaşlar Yeni Türkü konseriyle 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı. Çanakkale'de ise kutlamalar Şebnem Ferah konseriyle renklendi.

Aydın'da ise kutlamalar sırasında rekor kırıldı. Didim ilçesinde 1919 kişiden kurulu dev koro, Gençlik Marşı'nı başarıyla seslendirerek Guinness rekoru kırdı. Noter huzurunda yapılan performans için Guinness'e başvuru yapılacak.

Malatya'da da yurttaşlar kurdukları fener alayı ile geceyi aydınlattı.

Bodrumlu yurttaşlar ise genç yaşlı çoluk çocuk demeden fener alayı yürüyüşüne akın etti.

19 Mayıs sadece yurtta değil, dünyada da coşkuyla kutlandı. Avustralya'da yaşayan yurttaşlar 19 Mayıs için Sydney kentinde toplandı. Sydney’in Auburn belediyesi salonunda, Avustralya Atatürk Kültür Merkezi tarafından düzenelenen buluşmada şiirler okundu.

Almanya'daki yurttaşlar da 19 Mayıs'ı unutmadı. Köln'de yurttaşlar bayramı sevinçle kutladı.

türkiye tüm yurtta 19 mayıs kutlaması 19 mayıs coşkusu