Başbakan, bölge istikrarı için Esad ve IŞİD'in gitmesi gerektiğini söyledi

BBC'nin HARDtalk programından Zeinab Badawi'ye konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye'de her şeyden önce Esed değişmeli" dedi. Başbakan; Suriye'de IŞİD'e karşı PYD'yi destekleyen uluslararası güçleri de eleştirdi.

Başbakan, bölge istikrarı için Esad ve IŞİD'in gitmesi gerektiğini söyledi

BBC'nin HARDtalk programından Zeinab Badawi'ye konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a yaklaşımının değişip değişmeyeceğine ilişkiyi soruya yanıt verdi, "Bir kere Suriye'de bir şeylerin değişmesinin zamanı çoktan geldi geçti" dedi.

500 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğine değinen Yıldırım, 9 milyon insanın ise yurtlarını terk ettiğini söyledi.

Suriye'de bir şey değişmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldırım, bölgenin istikrara kavuşması için Esad'ın ve IŞİD'in gitmesi gerektiğini dile getirdi.

Yıldırım, PYD'yi destekleyen uluslararası güçleri ise "Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle yok etmek için kullanırsanız, sonra o terör örgütü de başınıza bela olur. Şimdi PYD'yi, bazı dostlarımız DEAŞ'ı yok etmek için kullanıyorlar. Daha sonra da PYD'yi yok etmek için başka bir örgütü kullanmak zorunda kalacaklar" sözleriyle eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

ışid Başbakan esad binali yıldırım bbc